27 Nisan 2025 18:12

Maltepeli yurttaşlar: 1 Mayıs'ta alanlara

İstanbul — Maltepe Forum, Maltepe Meydan’da yaptığı basın açıklamasıyla halkı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alanlara çağırdı. Yapılan açıklamada, işçi sınıfının, emekçilerin, öğrencilerin ve kadınların adaletsizliklere, yoksulluğa, baskılara ve sömürüye karşı birleşmesi gerektiği vurgulandı.

“Artık böyle yaşamak istemiyoruz!”

Açıklamada, “İşçisinden işsizine, öğrencisinden emeklisine, yakamızın rengi ne olursa olsun birbirimizden güç alacağımız gün 1 Mayıs” denilerek, toplumun tüm kesimlerine seslenildi. "Kendi rantları için bizi açlık sınırında yaşamaya mahkûm edenlere, depremlerde ölüme terk edenlere, nefes alacak son alanlarımızı yağmalayanlara karşı gücümüzü hatırlatacağız" ifadeleri kullanıldı.

19 Mart’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve sonrasında yaşanan tutuklamalara değinilerek, "Milyonların isyanı durdurulamadı" denildi.

Maltepe Forum, açıklamasında şu çağrıyı yaptı:

"Nasıl bir dünya istediğimizi hayal edelim ve bu hayali gerçek kılmak için adım atalım. İşsizliğe, açlığa, savaşa, katliamlara razı gelmeyen herkesi 1 Mayıs’ta alanlara davet ediyoruz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!" (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sömürü tekerine çomak
Büyük araçlara lastik üreten Öz-Ka Lastik işçileri düşük ücrete isyanda

Sömürü tekerine çomak

Öz-Ka Lastik firmasının büyümesi, Türkiye’deki tüm patronların büyüme öyküsünün özeti: Düşük ücret, düşük vergi, yabancı kiralık işçi, kamu ihaleleri, sendikal bürokrasiyle imzalanan satış sözleşmeleri! “Artık yeter, böyle gitmez” diyen Öz-Ka işçileri, kendilerinden habersiz imzalanan sözleşmeye tepki göstererek fiili greve çıktı, “Sözleşme yenilensin” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
30 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et